Landets unge havde rettidig frist den 13. marts 2023 for at sende deres ansøgninger til den uddannelse, de vil begynde på efter sommerferien. Tallet for ansøgere var imødeset med spænding rundt om på landets gymnasier, ikke mindst på Odsherreds Gymnasium i Asnæs. Glæden var derfor stor, da årets tal viste en fremgang på 20% i forhold til ansøgertallet i 2022.

161 gymnasieelever har i år søgt Odsherreds Gymnasium som førsteprioritet. De fordeler sig med 90 ansøgere til STX, 44 til HF og 27 til HTX. Desuden har 39 elever søgt optagelse på Gym10.

“Vi er superglade og stolte over, at så mange unge i år har valgt Odsherreds Gymnasium som deres førsteprioritet – og vi er allerede gået i tænkeboks for at lave den bedste modtagelse af de nye elever,” siger rektor for Odsherreds Gymnasium Anette Bundgaard.

Vigtigt for Odsherred

Også Odsherreds borgmester Karina Vincentz udtrykker på vegne af byrådet stor glæde over den flotte stigning i ansøgertallet:

“Odsherreds Gymnasium og EUC Nordvestsjælland er centrale institutioner i Odsherred. Det er helt afgørende for en kommune som vores, at vi kan tilbyde vores unge et stærkt og attraktivt unge- og uddannelsesmiljø. Derfor er det virkelig glædeligt, at vi kan se de unge aktivt tilvælger vores lokale ungdomsuddannelser,” siger Karina Vincentz.

Stærkt fundament for fremtiden

Odsherreds Gymnasium og EUC Nordvestsjælland fusionerede i 2021. De udgør det største og bredeste uddannelsestilbud i Nordvestsjælland og kommer til at omfatte STX, HF, HHX, HTX, erhvervsuddannelser, EUX og 10. klasse.

Samme år igangsatte man med støtte fra bl.a. A.P. Møller Fonden en samling af alle uddannelsestilbuddene i Asnæs – i et samlet ‘Campus Odsherred’. Byggeriet vil koste i omegnen af 60 mio. kr. og skaber nye attraktive fysiske rammer. ’Campus Odsherred’ i Asnæs skal danne rammen for et levende attraktivt ungdomsmiljø, hvor unge fra forskellige ungdomsuddannelser mødes på tværs i både skoletid og i fritid.

Ambitionen er, at Campus Odsherred bliver valgt til af unge, fordi det er mere end blot et uddannelsessted, og skaber et godt ungdomsmiljø ved at åbne sig for foreninger, kulturaktører og borgere i den omkringliggende by.

Planen er at ‘Campus Odsherred’ åbner i sommeren 2024. Årets ansøgere til Odsherreds Gymnasium vil derfor nå at få glæde af de nye omgivelser.

“Jeg er sikker på, at de nye fysiske rammer og samlingen af ungdomsuddannelse vil gøre det endnu mere attraktivt at tilvælge Campus Odsherreds uddannelser i fremtiden. De kommende elever får allerede glæde af forbedringerne, og vi ser i byrådet frem til, at Odsherred kan tilbyde de unge en endnu bedre forhold i årene frem,” slutter borgmester Karina Vincentz.

Kilde

Foto: ABW