Litteratur- og læsefestivalen for børn og unge, Odsherred Læser, fik mandag den 3. april 2023 tildelt 85.000 kr., der går til finansieringen af festivalen.

”Det er helt fantastisk. Vi har allerede meget på programmet i år, og med pengene fra Statens Kunstfond er vi tæt på at realisere alle vores planer,” fortæller festivalleder, Anne-Marie Donslund. De 85.000 kr. er det største tilskud Statens Kunstfond nogensinde har givet festivalen.

Litteraturen udforsker identitet
Odsherreds unge læsere vil i år få et særligt bekendtskab med litteratur, der tager udgangspunkt i identiteter.

”Vi har valgt temaet ’identitet’ i år, fordi spørgsmålet ’hvem er jeg?’ fylder i deres liv, og vi ved, at litteraturen er god til at hjælpe med svare på det her enormt store spørgsmål,” uddyber Anne-Marie Donslund.

Odsherred Læser har invitereret nogle af tidens største forfattere, der skriver om identitet, og som har forskellige baggrunde hvad angår køn, race og seksualitet, der skal sørge for, at samtalen om identitet er nuanceret og mangfoldigt.

Det er blandt andet: Glenn Bech, Rebecca Bach-Lauritsen, Tomas Lagerman Lundme, Özlem Cekic, Nikole Boyle Rødtness, Selina Schjødt Larsen og Zakiya Ajmi.

Læsekonference for de voksne
Odsherreds lærere og pædagoger bliver invitereret til læsekonferencer, hvor de kan lære mere om, hvordan de kan styrke læselysten i deres arbejde. Forskere, forfattere, illustratorer og litteraturformidlere holder foredrag og workshops, og sender ny inspiration ind i Odsherreds skoler og dagtilbud.
12. gang

Det er 12. gang festivalen skal løbe af stablen og er målrettet alle børn og unge i alderen 0-20 år. Odsherred Læser er et fælles samarbejde med kommunen og dens kulturinstitutioner, kirker, erhverv, frivillige, dagtilbud og skoler, og festivalen kører i år den 6.-10. november 2023.

Kilde

Foto: ABW