Koncerten vil byde på musik af J.S. Bach og Arvo Pärt.Værkerne sammensættes så de præsenterer Nykøbing Sj. Kirkes orgels forskellige muligheder og klange.

Pärts minimalistiske kompositioner danner en fin kontrast til Bachs mere komplekse værker og gør programmet både spændende og lyttevenligt.

David Bendix Nielsen er uddannet organist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Hochschule für Musik und Theater Hamburg, og debuterede som solist i 2019.

David er til daglig organist ved Sankt Markus Kirke på Frederiksberg og underviser ved Sjællands Kirkemusikskole. Han har tidligere været organistassistent ved Roskilde Domkirke og Holmens Kirke.

David er en aktiv koncertorganist og har været på programmet i bl.a. Westminster Abbey og Temple Church i London, Basilique Sainte-Clotilde i Paris samt festivaler i Tyskland, Italien, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn. Han er også aktiv som assistent ved forskellige ensembler som DR SymfoniOrkestret, Copenhagen Phil og Theater of Voices.

David har modtaget flere priser og legater for sit musikalske virke, bl.a. Léonie Sonnings Talentpris i 2018 og ”Den Unge Kunstneriske Elite” af Statens Kunstfond i 2022 – 2023.

I 2022 udkom Davids første orgel album “Bach & Pärt” ved det engelske pladeselskab Orchid Classics. David er også kunstnerisk leder for “Orgeldrømme” – en koncertrække af visuelle orgelkoncerter.

Der er gratis entré til koncerten i Nykøbing Sj. Kirke

Det foregår lørdag d. 6. juli 2024, kl. 14:00 på Skolestræde 1, 4500 Nykøbing Sjælland

Kilde

Foto: ABW