Så er ÆllebælleMAJFortælle skudt i gang i hele 6 kommuner. Bibliotekerne i Lejre, Ringsted, Sorø, Odsherred, Kalundborg og Slagelse er igen i år gået sammen om at skabe fokus på litteratur for de allermindste.

Borgerservice er igen klar med litteraturfestivalen ÆllebælleMAJFortælle for de allermindste. Det bliver en måned fyldt med en hel masse sjove og fornøjelige aktiviteter for børn mellem 0-3 år og deres voksne.

Årets bog Louis Larmer

Ligesom de foregående år har bibliotekerne i Midt- og Vestsjællands kommuner lavet en helt særlig bog, som kun kan fås via bibliotekerne. Bogen er delt ud til alle institutioner og dagplejere, som har børn mellem 0-3 år. Sammen med bogen har institutionerne fået en kasse med ting, som knytter sig til bogen, blandt andet aber, trommestikker, et hjerte og en folder med inspiration til aktiviteter, som understøtter bogen.

Årets bog er Louis Larmer skrevet af Oliver Zahle og illustreret af Signe Gabriel. Den er blevet trykt i mere end 10.000 eksemplarer, og den handler om den lille dreng Louis, som ikke kan lade være med at tromme på alt. Det er en historie fuld af farverige illustrationer, rytme og musik.

Hvis man ikke har små børn i institution, men i stedet hjemmepassede børn mellem 0-3 år, er man velkommen til at hente et eksemplar af bogen på bibliotekerne i enten Korsør, Skælskør eller Slagelse.

Fælles læseindsats for Kulturregion Midt- og Vestsjælland

Litteraturfestivalen ÆllebælleMAJFortælle er en del af VestLÆSland – et projekt i Kulturregion Midt- og Vestsjælland med fokus på læseindsats for de mindste i årene 2021 til 2024. Projektet er finansieret af Kulturministeriet. Læs mere om VestLÆSland på www.vestlaesland.dk

En masse sjove aktiviteter

Maj måned bliver fyldt med sjove og fornøjelig ting for de mindste. Der kommer til at ske en hel masse for institutionerne, men også for de mindste og deres familier. Man kommer blandt andet til at have leg med musik og fortællinger, teater om farver, babykoncert, en bogklub for babyer og deres voksne og et brag af en fest med Pippi Langstrømpes Tivolifest.

Find billetter og læs mere om de mange forskellige aktiviteter i maj måned

Foto: ABW