Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Nykøbing Sjælland i tidsrummet 2023/04/19 til 2023/05/02.

Bil og motorcykel i alvorligt uheld – Nykøbingvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

kl. 23.52 skete et alvorligt uheld i krydset Nykøbingvej/Rugskovvejvej ved Ørslev, Ruds Vedby mellem en bilist og en motorcyklist, som blev fløjet i helikopter til behandling efter uheldet.

Bilisten, en 30-årig kvinde fra Høng kørte ad Rugskovvej mod vest og stødte i krydset sammen med motorcyklisten, en 56-årig mand fra Slagelse. Motorcyklisten blev slynget af køretøjet og endte på en mark. Bilisten fortsatte lige over i krydset, hvor bilen trillede ned i en grøft.

Den 56-årige motorcyklist kom alvorligt til skade, så han blev hentet i lægehelikopteren og fløjet til traumebehandling. Bilisten slap uskadt efter uheldet. Meldingen fra sygehuset var senere, at motorcyklisten var uden for livsfare.

Hele krydset blev afspærret og bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Først omkring kl. 02.32 blev vejen genåbnet. Patruljen optog rapport om uheldet, hvor bilisten er mistænkt for at overtræde sin vigepligt. Parterne vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Færdselsuheld – Oddenvej / Nyrupvej / Klintvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 15.26 var to bilister blevet impliceret i et sammenstød i krydset Oddenvej – Nyrupvej – Klintvej i Nykøbing Sj.

Det viste sig, at en 74-årig mand fra København Ø var kørt i en personbil ad Nyrupvej mod nord frem til krydset ved Oddenvej, hvor han ville fortsætte ligeud ad Klintvej mod nord.

Efter fremkørsel over Nyrupvejs vigelinje blev han i forbindelse med passagen af Oddenvej påkørte en personbil, som en 69-årig kvinde fra Rørvig førte ad Oddenvej i østlig retning.

Sammenstødet mellem de to bilister bevirkede, at den kvindelig bilist mistede kontrollen over bilen og påkørte et hegn på en privat adresse.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Mand varetægtsfængslet i sag om indbrud og narkobesiddelse – Lumsås. Nykøbing Sj. – Odsherred

En 62-årig mand blev søndag varetægtsfængslet som sigtet for narkobesiddelse og indbrud i Lumsås, Nykøbing Sj.

Lørdag fik politiet et tip om, at der på en adresse i Lumsås formentlig blev opbevaret koster fra en indbrud begået i samme område i dagene op til. En patrulje blev straks sendt til den ejendommen i Lumsås, hvor der blev foretaget ransagning. Her blev der i en lade fundet fire cykler, motorcykelreservedele og værktøj, som var blevet stjålet ved et indbrud på Stenstrupvej i Lumsås weekenden før.

Mens politiet var på ejendommen, ankom den mistænkte 62-årige mand til stedet. Han blev anholdt og sigtet for indbrud. Ud over tyvekosterne blev der ved ransagningen fundet ikke mindre end 281 gram amfetamin og godt 20 gram hash, så den 62-årige blev desuden sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg.

Den 62-årige blev ved grundlovsforhøret fængslet til den 9. maj, og politiet arbejder nu videre med sagen. Flere koster blev leveret retur til ejeren, men politiet fandt også andre ting, som skal undersøges nærmere for at afklare, om det kan stamme fra andre indbrud.

Ved indbruddet på Stenstrupvej blev desuden stjålet flere motorcykler, men disse blev ikke fundet ved ransagningen. En motorcykel af mrk. Moto Guzzi blev dog efter indbruddet fundet efterladt på Annebergparken og udleveret til ejeren, men politiet leder fortsat efter de manglende motorcykler af mrk. Moto Guzzi og en uindregistret motorcykel af mrk. Honda.

To af de stjålne motorcykler var indregistrede og beskrives som:

Moto Guzzi, årgang 97, sort, reg. nr. CL26240.

Moto Guzzi, årgang 73, sort, reg.nr. EL17158.

Vidner som har oplysninger om de stjålne motorcykler bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Social dumping-indsats – Nykøbing Sj. – Odsherred

Tirsdag eftermiddag aflagde udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi fire uvarslede besøg hos spiserestaurationer i Nykøbing Sj. by.

I alt syv personer blev kontrolleret af udlændingeafdelingen, men der var intet grundlag for at sigte nogen for nogen overtrædelse af nogen lovgivning.

Kontrollen var politiets bidrag til indsatsen mod eventuel social dumping og brug af ulovlig arbejdskraft inden for forskellige brancher i samfundet. Politiets kontroller med samme formål sker også jævnligt i samarbejde med f.eks. Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelse for International Rekruttering og Integration (SIRI).

Indbrud i Perioden

Nakke Nord, Nakke, Nykøbing Sj.