Mange kunstnere er blevet inspireret af Odsherreds helt særlige natur. Find udvalgte steder med guiden ” Turen går til … kunsthygge i Odsherreds natur. ”
Download guiden, som giver GPS-koordinater til 3 stop i landskabet, hvor forskellige kunstnere har fundet deres inspiration.
På hvert stop er opsat et informationsskilt med fortællinger om Odsherreds kunst- og kulturhistorie, og der er ideer til sjove aktiviteter.
Dvæl i naturen ved et enkelt stop eller tag hele turen rundt. Husk tegneblok, blyant, farveblyanter og madpakke og kom af sted med hele familien.
Det er gratis at deltage og der er ingen tidsbegrænsning.
Find linket til materialet her: https://bit.ly/kunsthygge

Lav mad over bål i vinterferien
Tag børnene ved hånden og drag til Odsherreds Museum i vinterferien, hvor naturvejleder Dorthe Pedersen fortæller om oldtidens mad. Vi laver mad efter opskrifter, som man også brugte i oldtiden. Vi bager fladbrød på bålet, hvor suppegryden allerede står og snurrer. Vi krydrer suppen og tilfører vitaminer, med hvad vi kan finde af vilde urter og frø i naturen. I tilfælde af dårligt vejr bliver vi inden for i museets oldtidslade.
Bålmad er den 13. februar og den 15. februar kl. 10.00 -11.30, kl. 12.00-13.30 og kl. 14-15.30.
Vær sikker på en plads og køb billet til aktiviteten på forhånd via vestmsueum.billetexpressen.dk. Resterende billetter er til salg i døren.
Entrebillet er også til salg i døren.

Familie-rundvisning i udstillingen om Solens Land
Odsherreds Museum byder på familie-rundvisning i udstillingen Solens Land, der appellerer til alle sanser med lyd og lys om folk i bronzealderen.
Tag børnene ved hånden og gå en tur med museumsinspektør Thomas. Han har en meget spændende fortælling om de første mennesker, der kom til Odsherred. Hør om hvordan de kom vandrende sydfra og erobrede landet, og om hvordan de ved hjælp af opfindsomhed og teknologi videreudviklede et rigt samfund i bronzealderen, med flotte smykker, vilde våben og en tro, hvor solen var centrum for alt. På turen rører vi ved flere tusindår gamle ting og sager. Vi skal føle vægten af økserne, sværdet, smykket og kniven. Vi skal se et rigtigt menneskeoffer, og hvordan man forberedte sig på døden.
Alt det viser museumsinspektør Thomas jer- og det bliver i børnehøjde den 16. februar kl. 11.00 – 12.00.
Der er for børn ifølge med voksen. Vær sikker på en plads og køb billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Resterende billetter er til salg i døren.

Malerværksted på Malergården
Tag familien med til Malergården i vinterferien, hvor kunsten er i fokus. Mal et mesterværk på lærred i museets malerværksted.
Hvordan leger man med lys og farver og laver et vildt fantasilandskab? Vi henter inspiration fra familien Swanes kunstværker, der hænger i Malergårdens smukke stuer.
Kom og mal og tag maleriet med hjem. Værkstedet er åbent og bemandet den 14. februar og den 15. februar kl. 11.00-14.00.
Børn kun ifølge med deltagende voksen. Vær sikker på en plads og køb billet til aktiviteten på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Aktivitetsbillet er også til salg i døren. Entre billet er til salg i døren

Foto: Museum Vestsjælland