Odsherred Bibliotek inviterer børn og forældre til arrangementet Sammen om skærmen, hvor man tager en hyggelig og nysgerrig snak om familiens digitale liv.
Der var engang, hvor vi kun havde én skærm i hele huset: fjernsynet. Dengang var vi ofte sammen om skærmen, men i dag har vi hver vores, og det er ikke altid, vi ved, hvad resten af familien oplever på deres skærme.

Faktisk er vores børn de første i verdenshistorien, der vokser op med en allestedsnærværende digital verden. Sammenlignet med andre europæiske børn er danske børn dem, der bruger mest tid med digitale medier, de er velforsynede med digitale redskaber og har tidligt i livet adgang til dem, skriver Medierådet i rapportsamlingen Digital Dannelse i børnehøjde (2019).

Diskussionerne om, hvilken rolle vores skærme skal spille i familien, har fundet vej til de fleste middagsborde. Det kan til tider være svært at holde styr på alle de gode råd fra eksperterne, men det, de alle er enige om, er, at vi skal tage hul på dialogen om alt det, vi oplever i den digitale verden og interessere os for hinandens skærmliv.

Sammen om skærmen er en workshop, hvor vi giver børn og forældre et redskab til sammen at kortlægge, hvad vi ser og gør på nettet – og mulighed for at tale sammen om, hvad det betyder.

Børn og forældre skal med klistermærker, pen og papir kortlægge deres digitale liv, og sammen lærer de undervejs nyt om hinandens skærmliv. Børnene får lov til at vise deres yndlings-YouTubere og de sjoveste spil, og forældrene må også fortælle børnene, hvad de selv laver på nettet, og måske overveje om skærmene har den rigtige plads i familielivet.

Medbring jeres egne skærme, så I kan vise hinanden, hvad I ser på Netflix, eller forklare, hvad snapstreaks går ud på, og brug et par hyggelige timer sammen om skærmen i stedet for bag ved skærmen.

Arrangementet henvender sig til forældre og deres børn fra 8 år. Det er gratis at deltage, men I bedes downloade en gratis billet på forhånd.

”Sammen om Skærmen” er udviklet af ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation. Samtaleværktøjet hjælper jer i gang med snakke om alt det, der sker på skærmen, og gør både børn og voksne klogere på, hvorfor vi alle sammen er så vilde med vores skærme

Det foregår d. 13.01.24 klokken 9.30.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW