I de kommende uger vil bilisterne i Odsherred Kommune møde knaldrøde plakater på udvalgte veje. Plakaterne skal blandt andet få flere til at kigge op fra telefonen og holde øje med trafikken.

Når du er uopmærksom, har du sværere ved at nå at reagere, hvis uheldet er ude. Og det sker desværre alt for ofte på vejene.

I Odsherred Kommune sætter man nu sammen med Rådet for Sikker Trafik og politiet ind med en ny kampagne, der skal få flere til at være opmærksomme, så vejene bliver mere sikre og trygge for alle.
Langs udvalgte veje har kommunen sat knaldrøde plakater op med budskabet “Kør bil, når du kører bil” og/eller “Kør cykel, når du kører cykel”. Plakaterne skal stå der indtil midten af oktober.

Uopmærksomhed er et stort problem
Når man ser på, hvorfor trafikulykkerne sker, så er uopmærksomhed og manglende orientering det helt store problem i seks ud af ti dødsulykker. I Midt- og Vestsjællands Politikreds blev 33 personer dræbt i perioden 2017-2021 på grund af uopmærksomhed.

Derfor sætter kommunerne plakater op, mens Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension på sociale medier, web tv og i landets biografer kører en landsdækkende kampagne om uopmærksomhed i trafikken. Kampagnen varer fra den 25. september til 15. oktober, og i den sidste uge af kampagnen bakker politiet op med kontrol.

”Når kommunerne sætter plakater op langs vejene og politiet sætter ind med kontrol, så er det med til at påvirke trafikanterne til at opføre sig mere sikkert. Mobilen frister mange, når den brummer med notifikationer eller opkald, og derfor har mange brug for den her reminder om at holde fokus, når de er ude i trafikken,” siger Lisbeth Sahl Bauditz, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Se hele kampagnen her
Kampagneside

Kilde

Foto: ABW