Dagplejen i Odsherred Kommune fejrer i denne uge sit 50 års jubilæum. Og der er sket meget i dagplejen i løbet af årene:

  • Dagplejen oprettes på landsplan i 1964 som en nødløsning til børnepasning i Danmark
  • I 1973 ændrer dagplejen status fra at være nødløsning til at være et supplement i daginstitutioner. I samme år starter de første dagplejere i de daværende Trundholm, Dragsholm og Nykøbing-Rørvig kommuner
  • 1979 indføres at en dagplejer max. må passe 5 børn, hidtil var det almindeligt at en dagplejer passede 6 børn eller flere.
  • I 1981 findes der dagpleje i alle landets 275 kommuner, der er 64.000 børn og ca. 17.000 dagplejere.
  • I dag er dagplejen på landsplan et dagtilbud på lige fod med øvrige kommunale dagtilbud, med pædagogiske læreplaner, tilsyn mv.

Efter kommunesammenlægningen samles dagplejen i Odsherred til et samlet dagtilbud. I dag består dagplejen af 60 dagplejere og 230 børn.

Ud fra temaet ”fødselsdag,” har alle dagplejere modtaget materialer og et inspirationskatalog hvor dagplejerne kan finde inspiration til forskellige lege og aktiviteter med børnene.

Vil du være med til at fejre Dagplejen i Odsherred i denne uge? Her kan du se de forskellige arrangementer. Nogen er kun for dagplejerne selv samt nuværende børn og forældre.

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag: Dagplejere i Nykøbing fejrer fødselsdag med forældrekaffe og kagemand til alle om eftermiddagen i Legestuen Giraffen. Legestuen er fint pyntet op med balloner og flag

Onsdag: Dagplejere i Vig fejrer fødselsdag v. Torvehallen på Vig hovedgade om formiddagen. Der er musik og dans med børnene. Der grilles pølser og brød til frokost inden børnene går hjem og sover til middag

Onsdag: Dagplejere i Asnæs og Grevinge fejrer fødselsdag i samarbejde med musikskolen og biblioteket i Asnæs. Børn og voksne mødes om formiddagen. Der vil være oplæsning af bogen ‘Louis larmer’ ved bibliotekar og trommeleg med musiklærer på Mejeriet i Asnæs. Arrangementet begynder kl. 09.45.

Torsdag: Dagplejere i Hørve og Fårevejle fejrer fødselsdag ved Legestuen i Hørve. Der løbes Royal Run. Løbet skydes i gang kl. 9.00. Der er medaljer til alle børn og kagemand i mål området

Torsdag: Fødselsdagen blive fejret i Egebjerg forsamlingshus. Der vil være aktiviteter hele formiddagen for børnene og fødselsdagskage. I Daglig Brugsen i Egebjerg vil billeder og tegninger blive udstillet.

Fredag: Alle dagplejere med påhæng, er inviteret til fest om aftenen i Nr. Asmindrup forsamlingshus

Kilde

Foto: ABW