Odsherred Kommune åbnede nyt Servicecenter, det skal give den telefoniske borgerbetjening af borgere og virksomheder et markant serviceløft.

Hvad skal jeg gøre med et dødt rådyr i min forhave? Hvordan får jeg et nyt sundhedskort? Der er væltet et træ på vejen foran mit hus, hvad gør jeg? Jeg vil søge om tilladelse til at bo i mit sommerhus, hvor skal jeg starte? Ja, Odsherred Kommunes telefonomstilling er central for virkeligt mange meget forskellige henvendelser fra borgere der har brug for hjælp. Derfor opgraderer man nu indsatsen.

Fredag den 1. september 2023 åbnede Odsherred Kommune dørene – eller rettere: telefonerne – til et nyt Servicecenter. Fra deres pladser i borgerservice i Asnæs, skal tre lokale telefonrådgivere betjene borgere og virksomheder i Odsherred, når de ringer til kommunens hovednummer, 59 66 66 66, i åbningstiden.

Målet er at skabe én telefonisk indgang til kommunen, så det bliver lettere og enklere at få den rigtige hjælp:

”Det har været et stort ønske – både fra borgere, virksomheder, politikere og medarbejdere i kommunen – at når man ringer til vores hovednummer, så kommer man til at tale med en medarbejder, der kender kommunen, har lokal erfaring og kan hjælpe en videre med det samme. Derfor har vi udbygget vores omstilling med tre nye stærke kræfter, der kender Odsherred Kommune, kender vores selvbetjenings- og tidsbestillingsløsninger – og derfor kan hjælpe med at finde den rigtige løsning på en henvendelse,” siger Louise Petersen, der er ansat i Borgerservice og er teamleder i det nye Servicecenter.

Åbent mandag til fredag kl. 9-15
Servicecentret har åbent mandag til fredag kl. 9-15. Ringer man i tidsrummene kl. 8-9 og kl. 15-20, vil det som hidtil være Den Digitale Hotline, der kan svare på generelle spørgsmål og hjælpe med tidsbestilling og selvbetjening. Der vil fortsat være tidsbestilling til at få sagsbehandling og blive ringet op af en fagmedarbejder.

Med det nye Servicecenter er det meningen, at det skal blive nemmere at få hjælp til selvbetjening og finde det rigtige sted hen – allerede første gang:

”Først og fremmest vil man få en medarbejder i røret, som har kendskab til kommunen” fortæller hun. ”Dernæst er det også meningen, at der skal være bedre tid til at hjælpe personligt direkte i telefonen med en masse af de opgaver, som faktisk kan klares på nettet – eller hjælpe med at få bestilt tid til at blive ringet op af en fagperson. Og er der brug for at tale med en kollega i et af fagcentrene, sørger vi for hurtigst muligt at formidle en kontakt det rigtige sted hen”.

Kilde

Foto: ABW