Genbrugsstationen i Fårevejle sætter gang i nye initiativer for at få mere genbrug og mindre affald.

På torsdag den 5. oktober er der house & garden warming fra 14-16 på Fårevejle genbrugsstation, Storøvej 2.

Her åbner genbrugsstationerne deres nye hus til genbrugsbyggematerialer og indvier GenGROstationen. Der vil være kaffe og pandekager til de fremmødte.

100 % genbrug
Det nye skur er en forlængelse af GI’ & TA’ byggematerialer, som allerede findes på alle fire genbrugsstationer. Med skuret bliver det også muligt at stille fx isoleringsmaterialer, træ og laminatgulve i tørvejr som GI’ & TA’. Skuret er både til genbrug og samtidig selv lavet af 100 % genbrug. Uden at bruge et eneste nyt søm eller skrue.

Affaldsminimering i praksis
GenGROstationen handler om affaldsminimering – altså at forebygge at noget brugbart bliver til affald. Målet er at inspirere borgerne til at køre mindre affald, og især haveaffald, til genbrugsstationerne. Eller måske ovenikøbet bære andres haveaffald, fliser, sten med mere hjem i egen have. Og så er affald pludselig ikke affald mere.

GenGROstationen er en del af genbrugsstationen. En fælles have, hvor du kan se eksempler på, hvordan haveaffald og byggematerialer kan få forlænget liv i haven – samtidig med at der skabes flere levesteder for planter og dyr.

På dagen vil der være rundvisning, hvor du kan se og høre mere om planerne, og hvordan du selv kan være med.

På sigt skal skoleklasser, foreninger og andre grupper være med til at passe haven: Bygge stenbede, insekthoteller og kvashegn, passe komposten og sørge for at de vilde planter og dyr får plads.
Flere skoleklasser har allerede været i gang, og der vil senere komme temadage og rundvisninger på GenGROstationen for både børn og voksne.

Kontaktperson

Affaldsteamet, Projektleder Jacob Antvorskov, jawan@odsherred.dk, 20 93 82 32

Kilde

 

Foto: ABW