Det gode liv
Folkemødet i Odsherreds afholdes søndag den 11. juni 2023 kl. 9.00-16.00 på Den Rytmiske Højskole. I år er Folkemødet rykket til forsommeren, og afholdes for første gang på en søndag. Folkemødet i Odsherred er en demokratifestival og et oplevelsesmøde for alle Odsherreds borgere og fritidsborgere, hvor samtalerne og samværet er i højsædet. En dag, hvor alle kan mødes og samles på kryds og tværs.

”Vi er meget glade for endnu engang at kunne afholde et mangfoldigt folkemøde i Odsherred. Igen i år kan Folkemødet i Odsherred byde på et hav af nytænkende aktiviteter, spændende boder og udfordrende debatter, der i år sætter fokus på ’det gode liv’” lyder det fra Per Kragh, formand for Folkemødet i Odsherred.

Temaet for folkemødet er ’Det gode liv’, hvor børn såvel som voksne kan gå på opdagelse på en oplevelsesrig folkemødeplads, der rummer alt fra lydinstallationer i skoven og sange om lokale odsinge til folkemødeskulptur og debat om det gode liv i jorden. Kom og vær med til at debattere vigtige emner som klima, miljø, kristendom, seksualitet, et værdigt liv og en værdig død. Eller om det gode liv med demens. For hvad er det gode liv dig? Eller dem omkring dig? Hvad er det gode liv i Odsherred? Spørgsmålene er mange, og de kan nok ikke sådan lige besvares. En ting er dog sikkert, at det gode liv er omdrejningspunktet for årets folkemøde.

Styregruppen bag Folkemødet i Odsherred er bredt funderet. Den består af repræsentanter fra kulturinstitutioner, erhvervsliv, foreninger, administrative medarbejdere og politikere fra Odsherred Kommune.

En søndagsoplevelse for alle
Folkemødepladsen er en organisk størrelse, som drager gæsterne rundt omkring på Den Rytmiske Højskole. Her kan du besøge et af debatteltene herunder ’Det grønne liv’, der gennem dagen byder på spændende debatter om oksekød, flyrejser og den dovne køretur. Der er også mulighed for at bygge en naturbænk, lave din egen lipgloss, hjulskifte på tid eller besøge upcycling-kreaboden, drevet af elever fra Rørvig Friskole.

Kunstnerparret Tue og Marianne Poulsen står bag årets folkemødeskulptur. Tue er keramiker og Marianne er væver, hvilket folkemødeskulpturen kommer til at afspejle. Skulpturens grundform er de tre buer i Geopark Odsherred lavet i metal. Sammen med folkemødets gæster vil de væve og skabe en bæredygtig skulptur, der kommer til at blive stående på Den Rytmiske Højskole

Folkemødeskulpturen finder du på folkemødepladsen, hvor du også har udkig til scenen midt på pladsen. Her kan du nyde mad eller is fra en af de lokale madboder samtidig med borgmester Karina Vincentz dyster mod tidligere borgmester Thomas Adelskov og folketingsmedlem Sascha Faxe (Å) i en maddyst om overskudsmad.

Læs mere på Folkemødet i Odsherreds hjemmeside.

Gå på opdagelse i programmet
Et mangfoldigt bidrag fra de mange aktører, der endnu engang står for et værdifuldt og oplevelsesrigt folkemødeprogram. Gå på opdagelse i programmet allerede nu.
Se hele programmet

Kilde

Foto: ABW