Det er lidt af en sensation at det er lykkedes at få den verdenskendte danske arkitekt Jan Gehl til Odsherred for at holde foredrag om det bebyggede miljø i Odsherred og komme med forslag til forbedringer. Tilmeld dig arrangementet på arkitektur@odsherred.dk

Den prisbelønnede arkitekt, arkitekturprofessor og forfatter til bøger om byer og mennesker er ellers vant til at arbejde med byforbedringer i storbyer som New York, San Francisco og er nu senest hyret af styret i Sidney for at bedre forholdene for byens fodgængere. Helt ekstraordinært lander han så pludselig i Odsherred.

Anledningen er, at kommunen vil introducere en ny arkitekturpolitik ved et borgermøde i Auktionshallen på Odden Havn tirsdag den 25. oktober 2022 kl. 19.00-21.00.

Kvaliteten af nybyggeri og eksisterende huse, gader og pladser skal løftes, så Odsherred alt i alt bliver endnu mere attraktiv for turister og tilflyttere. Det drejer sig i høj grad om livet mellem husene og folks oplevelse af bebyggede miljøer og deres sammenhæng med natur og landskab.

Der er lagt op til spændende nytænkning, og man venter en livlig diskussion mellem fremmødte politikere, bygherrer, husejere og borgere om en ny udvikling med afgørende æstetiske dimensioner for kommunen i fremtiden.

Jan Gehls ideer om menneskers behov i den urbane planlægning har i høj grad vundet internationalt gehør. Men selv om han er vant til at beskæftige sig med storbymiljøer over hele kloden og har høstet flere internationale priser og udmærkelser, er han ikke ubekendt med Odsherred.

Det er således et arkitektur-forlag og en nær ven på Egebjerg-halvøen, der udgiver hans bøger som Livet mellem Husene, Byer og Mennesker og Bylivsstudier. Og desuden har Jan Gehl sin sommerbolig på Sejerø.

Tilmeld dig arrangementet på arkitektur@odsherred.dk

Læs mere her

Foto: SDL