Landsorganisationen Danske Seniorer kårer hvert år ’Danmarks bedste plejehjem, og i år er Bobjergcentret i Asnæs et af fem plejecentre, der kan modtage prisen. Temaet i 2023 er ’Mad og måltider’

Danske Seniorers medlemmer har indstillet 43 unikke plejehjem til prisen Danmarks bedste i 2023, hvoraf Bobjergcentret i Asnæs er det ene. I år handler prisen om mad og måltider, og et plejehjem kan være indstillet på baggrund af maden, madens kvalitet, smag eller på baggrund af måltidet og rammen om måltidet. Det handler kort sagt om, hvordan man på det enkelte plejecenter gør maden – og samværet om den – til dagens højdepunkt.

I indstillingen står der om Bobjergcentret:

”De spiser sammen, borgerne er med til at dække bordene, der er en god stemning, og duft af maden. Maden er god, velsmagende og afvekslende.”

Indtil for 5 år siden, kom maden udefra. I dag laves maden fra bunden – i alle husets afdelinger.
På Bobjergcentret får beboere, der har lyst, lov til at deltage i alt det praktiske – at give en hånd med, der hvor de kan – fx borddækning og at tørre borde af – for på den måde at styrke oplevelsen af, stadig at ”kunne” og at der er brug for én.

Til alle måltider er der en ansat med ved bordet – formålet er at vække erindringer med maden som udgangspunkt for samtalen. Og på den måde lærer personalet også noget om, madhistorie. Fx at kyllingesteg nogle steder var søndagsmiddag.”

Med titlen ’Danmarks bedste plejehjem’ følger 20.000 kr., som kan bruges til en fælles oplevelse for beboere, medarbejdere og frivillige på plejecentrene.

Lederen af Bobjergcentret Anette Sørensen er glad og stolt over indstillingen:

”Uanset om vi ender med at blive kåret til Danmarks bedste plejehjem eller ej, så er vi da alle her på Bobjergcentret både glade, stolte og rørte over at blive indstillet til prisen og være med i finalen. Det er en cadeau til vores mad, men også til den tilværelse og livsglæde, vi tilbyder beboerne her. Nu håber jeg blot, at vi vinder, så vi kan forkæle beboere, medarbejder og alle, der giver en hånd med,” siger Anette Sørensen.

Et plejehjem fra hver region går videre til finalen
Der var indstillet tre plejecentre fra Region Sjælland, hvoraf ét – nemlig Bobjergcentret – gik videre til finalen efter en vurdering lavet af Danske Seniorers hovedbestyrelse.

Fra 11. oktober 2023 kan alle, der har en e-mail, på danske-seniorer.dk stemme på sin favorit til titlen Danmark bedste plejehjem. Fra Odsherred Kommunes side vil vi selvfølgelig opfordre til, at alle der har eller har haft en tilknytning til Bobjergcentret gør deres stemme gældende – så vi kan få fortalt omverdenen om de mange gode ting, som foregår på Bobjergcentret.

Kilde

Foto: ABW