Det er en god idé at køre hjemmefra i god tid og holde sig opdateret om trafiksituationen, hvis man begiver sig ud i trafikken onsdag eftermiddag.

Dagen op til Kristi himmelfartsdag er nemlig en af årets helt store rejsedage, og går det, som det plejer, vil tusindvis af danskere søge mod de store sommerhusområder. Mange tager afsted efter arbejde, og det betyder, at ferietrafikken blander sig med eftermiddagens myldretidstrafik – og at der vil være rigtig mange biler på vejene og dermed også større risiko for kø og forsinkelser.

Presset på vejene vil være størst onsdag mellem kl. 14.00 og 19.00, mens der også er risiko for tæt trafik og mindre kødannelser torsdag kl. 11.00-14.00. For begge dage gælder det, at trafikken hovedsageligt vil bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde.

Søndag venter så hjemrejsetrafikken, hvor mange har for vane at pakke bilen og tage afsted midt på dagen, hvorfor man med fordel kan køre udenfor tidsrummet 12.00-16.00. Her går turen den modsatte vej, nemlig fra Jylland mod hovedstadsområdet via E20, Vestmotorvejen og Sjællands Odde.

Den øgede trafikmængde til og fra de store sommerhusområder i Danmark vil især sætte sit præg på trafikken langs den jyske vestkyst, nær Skagen og i Nordsjælland. Forvent derfor tæt trafik på de store rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 21 til og fra Sjællands Odde.

Stort vejarbejde på E45
Vejdirektoratet er lige nu i gang med at udbygge motorvejen mellem Vejle og Skanderborg på en ca. 38 km lang strækning. Det kan give anledning til forlænget rejsetid, da der vil være trafikale restriktioner langs strækningen.

Læs mere om udbygningen af E45

Hold øje med den aktuelle trafiksituation
Husk at der altid kan opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr og andre uforudsete hændelser – og at risikoen naturligt nok er større, når der er mange biler på vejene.

Vejdirektoratet opfordrer alle trafikanter til at holde sig orienteret om den aktuelle trafiksituation på ruten både før og under køreturen. Det kan du gøre på Trafikinfo.dk eller ved at lytte til P4 Trafik, mens du alligevel sidder i bilen. Begge steder vil du løbende blive opdateret om hændelser på vejene, hvilket giver en bedre chance for at undgå kedelige overraskelser i trafikken. Skulle der opstå problemer på ruten, kan du måske nå at ændre rute eller afrejsetidspunkt.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Læs Vejdirektoratets trafikprognose