Glade børn og mange hensynsfulde trafikanter. Det er overskriften på politiets oplevelse af skolestarten på Midt- og Vestsjælland, hvor fokus har været på de gode vaner og en god dialog.

Skoleåret er kommet godt i gang, og størstedelen af skolerne fik besøg af politiet i forbindelse med skolestart. Bødeblokken blev for det meste i lommen på betjentene, som har været forbi i alt 102 skoler de seneste to uger. Patruljerne hilste på store og små, og de som ikke overholdt reglerne fik en løftet pegefinger. Kun i alt fire bøder blev givet til bilister. To forældre havde glemt selen og barn havde ikke spændt selen. En bilist fik en bøde for at svinge til venstre, selvom der stod en forbudsskilt.

Der blev givet påtaler til en del bilister, som stoppede eller parkerede uheldigt i forbindelse med afsætning af børn, havde småfejl på bilen eller begik andre mindre forseelser. Der blev også givet en del påtaler til de bløde trafikanter på to hjul. De fleste til cyklister som glemte, at man ikke må cykle på fortovet eller i et fodgængerfelt.

”Vi har haft en dialogbaseret og forebyggende indsats i forbindelse med skolestart. Det har været vigtigt for os at være synlige og få en god snak med børn og forældre om gode trafikvaner,” siger Saywan Mehran, politikommissær i forebyggelsesafdelingen hos Midt-og Vestsjællands Politi.

”Det lover godt for skoleåret, at de fleste trafikanter viser hensyn og har godt styr på reglerne. Skolepatruljerne er snart på plads og klar til at gøre skolevejene tryggere. Vores lokalbetjente vil kigge forbi skolerne indimellem for at hilse på de nye skolepatruljer og holde øje med, om de gode trafikvaner varer ved,” slutter Saywan Mehran.

I Midt- og Vestsjællands Politikreds er ti kommuner med 104 folkeskoler og 74 special, privat- og friskoler. Midt- og Vestsjællands Politi dækker Greve, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Solrød og Stevns kommuner.

 

Foto: ABW