Kan kål og kikærter klare klimakrisen?

Hvordan påvirker vores madvaner klimaet, og kan en mere plantebaseret kost være en del af løsningen på klimakrisen? Disse spørgsmål stilles til debat i et kommende foredrag med professor i sociologi og medlem af Klimarådet, Bente Halkier.

Foredraget finder sted tirsdag den 20. maj 2025 kl. 19:00–21:00 i kulturhuset Aksen i Asnæs, Odsherred. Arrangementet er en del af en række initiativer, der sætter fokus på bæredygtige fødevarer og madvaner i forbindelse med Odsherreds fejring af Michelin-uddelingen.

Under foredraget vil Bente Halkier præsentere resultaterne fra et nyligt afsluttet forskningsprojekt, der undersøger sociale drivkræfter og barrierer for klimavenlige madvaner blandt forskellige befolkningsgrupper. Hun vil diskutere, hvordan madvaner dannes og ændres, og hvilke faktorer der kan understøtte en overgang til mere plantebaseret kost.

Arrangementet er åbent for alle interesserede, og billetter kan købes for 50 kr.

For mere information og tilmelding, læs mere her.

Foto: ABW